dijous, 26 de juliol del 2007

La bici, compte!

Ja m'imagino que l'il·luminat -i més aquests dies- ecociutadà que, davant de l'obstacle que obstrueix la perfecta adherència de les rodes a l'asfalt, va decidir fer aquesta pintada actuava carregat de bona fe i amb una forta convicció de civisme. Segur. Ara, si el que volia era evitar trompades de ciclistes, amb mi no se n'ha acabat de sortir...Primer, he pensat: «A veure, comptem: una bicicleta, dues bicicletes, tres bicicletes...».

Després, he rectificat: «Calla! Deu voler dir que la bici compta, que és important! Ja ho crec!».

Però, finalment, he vist la llum: «No... no deu pas voler dir que anem amb comptE, oi? Ai, ai! El fre...! La roda de davant...! Nooooo...! Paaaam!».


Sí, m'he estimbat. En efecte, la vocal neutra està causant estralls a Barcelona... i en la integritat física de la meva persona.

15 comentaris:

Salva Piqueras ha dit...

Jo, després d'escoltar com parlen els màxims responsables del Tripartit, no vull ni imaginar com deuen escriure...

Mentre soni igual, endavant!! Som a l'era de la fonètica!!

una lingüista ha dit...

Sí, sí, els correctors de la Generalitat deuen patir d'estrès de mala manera, amb segons quins personatges...!

Anònim ha dit...

Anna, crec que es refereix a "compta" de "comptar" perquè aquesta retxa que sobresurt una mica de l'asfalt és un comptador de bicicletes (no sé quin nom té) que s'activa amb el pes de quan una bici hi passa per damunt.
:P

Si t'hi fixes n'hi ha per tots els carrils adaptats de Barcelona.

Una besada!

una lingüista ha dit...

uooo!!! Aina!!! Sí o què??? hahaha!! Pot molt ben ser!!! És ben bé que tinc un problema, jo... ;-)


Gràciessssss per l'aclariment, ara cada cop que hi passi no podré evitar somriure...!!!!

records del Principat!

Marinetix ha dit...

Que bé! Gràcies a l'Aina hem esbrinat de què va tot això... Així, resulta que és un missatge institucional, que avisa del servei de "comptador de bicicletes"???
Penso que és ben normal que ens hagin fet ballar el cap, perquè amb aquesta "tipografia" tan cutre que han fet servir, sembla que ho hagi fet qualsevol pixaolives amb massa temps lliure!
Petons

El veí de dalt ha dit...

Compte doncs amb el Bicing; perquè no paro de contar a tothom que sembla que qui hi puja siguin comtes, de com van d'estirats damunt el manillar!

dru ha dit...

lingüista elitista, em declaro mare d'un blog germà(nastre) del teu, el meu petit es diu Quin mal d'hulls (sí amb H), la marinetix és qui m'ha portat fins aquí... si visites el mal als hulls crec que ho entendràs...

salut! i compta amb les bicis!

Anònim ha dit...

La confusion de las ( a ,e ) atonas
del catalan oriental es tan antigua como la lengua misma . Si los escribas cancillerescos de la Corte del extinto Rey D'Arago y Comte de Barchinona ( que ahora lo soy yo por la gracia de Dios ) mostraban muchas veces vacilaciones a la hora de escribir dichas vocales ,¿¿ como no quieres que un simple operario del Ayuntamiento , fan de Estopa y Camela , que no viaja con el Internostrum portatil no cometa cagaditas de estas ?? ;-) . Hay que ser mas comprensible !!!!! . Y recuerda , en la lengua que fija ,limpia y da esplendor , y que os legue como lengua de cultura y universal , solo tenemos cinco fonemas vocalicos para evitarnos problemas de este tipo.

PD: Por lo que veo en el post del bolso del pakistani , no te han quedado secuelas en tus piernas despues del trompazo .

una lingüista ha dit...

Potser és que les cicatrius no es veuen, perquè t'asseguro que la caiguda va ser aparatosa...

Anònim ha dit...

no voldria desil·lusionar, però en aquest cas, la pintada fa referència al verb comptar(1,2,3..) ja que l'obstacle en qüestió és un sensor que,efectivament, compta el número de trajectes diaris del carril bici.

En tot cas, és cert que resulta un obstacle molest.

cordialment

una lingüista ha dit...

Gràcies! L'AINA ja ens ho va fer notar, però t'ho agraeixo igualment! ;-)

Anònim ha dit...

A veure, també podria ser una bici anomenada Compta.

Felipe, cállate.

Anònim ha dit...

A veure, també podria ser una bici anomenada Compta.

Felipe, cállate.

una lingüista ha dit...

ANÒNIM: Home...

PD: Que divertit això d'anar-te resseguint els comentaris, he començat pel darrer post!

Anònim ha dit...

Resseguint els comentaris? No sé pas què vols dir. Només he escrit en aquest post.