dimecres, 16 de juliol del 2008

Eleccions

Quan són vacances s'han de fer coses especials, oi? I si a més és un aniversari, també: el Do de llengua fa 1 any!

Per això, seguint el suggeriment d'un lector del blog, us proposo que, a través dels comentaris, digueu quin ha estat el post que més us ha agradat: llibertat absoluta, teniu la paraula!

35 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

En primer lloc, moltes felicitats! Jo no faré el primer any fins d'aquí dos mesos. Espero arribar-hi.
En quan al no.1 del rànquing, vaig començar a llegir el teu blog fa només uns pocs mesos, i des de llavors no me n’he saltat cap. Parlant de memòria, potser em quedaria amb aquell de l’arquebisbe quan va venir a Sarrià, el meu barri, a confirmar la teva apadrinada.

llenguaddicta ha dit...

Felicitats per l'anyet de vida. Jo et llegeixo pràcticament des del començament. És difícil la tria, però jo em quedo potser amb aquell de "Dóna'm un petó". I és que una cosa així, destrempa qualsevol...

Anònim ha dit...

Recupere el meu vot emés en els comentaris de l'anterior post: VOTE Deslingüitzar-se (17 juliol 07)
Per molts anys!

Anònim ha dit...

Jo m'he llegit tots els posts d'aquest darrer any, i només sé dir quin ha estat el pitjor: un que vares escriure pel mes de setembre pujant el valencià a zona de Champions i el mallorquí a segona divisió.

Algo es algo, menos da una piedra ;-)

Anònim ha dit...

Lingüista elitista!!!! Enhorabona!! Ja pots dir que ha estat un any d'èxits ;p el blog ja sortit a l'Avui, t'han convidat a una taula redona sobre blogs... M'hagués encantat venir-hi de convidada :'( Ho vaig veure tard. Aquesta nit estic una mica moixa però recordo amb un afecte especial "L'exèrcit dels incorregibles", potser perquè va ser dels primers que vaig llegir. Una besada.

el dimoni esbotzegat ha dit...

En primer lloc, per molts anys! I quan dic "per molts anys" ho dic amb tot el significat més ple de la paraula.

Hi han hagut articles i coses tan interessants que costa de decidir-se. Sempre m'han semblat molt interessants els articles d'intervenció lingüística i aquells on retrates aquestes faltes tan curioses -i divertides- que hi han pel carrer. De vegades, de fet, em demano si no ho deuen fer exprés. I, sobretot, molt interessants són també els debats que es creen als comentaris...

Sens dubte, però, si n'haig de triar un, em quedo amb aquell "Intent d'àpat"... Encara em faig un bon tip de riure cada vegada que penso que bones que devien ser l'amanida de coses esparracades i el turbo al forn!

Petonets!

mai ha dit...

Felicitats!

De tots els que he llegit, m'han fet gràcia els que fan referència al sector de l'hosteleria. Encara que també n'hi ha d'altres que he trobat divertits.

Anònim ha dit...

Bufff, és complicat... però després de pensar-m'ho molt amb quedo amb "Crònica d'un dia meu" on demostres la teva actitud positiva i desacomplexada.

Per molts anys!

Laia ha dit...

És molt difícil triar-ne només un, perquè tots tenen el seu què, però vaig trobar molt divertit el de "Fonètica per a principiants". Ah, i també vaig seguir molt de prop l'evolució del teu portàtil quan t'hi va caure a sobre la tassa de l'esmorzar. Era una cosa tan quotidiana que em va encantar que ho expliquessis d'aquella manera.

FELICITATS!!! I segueix un any més, com a mínim!

Puji ha dit...

Per molts anys!

M'agraden tots aquells en què demostres que seguir parlant en català quan et contesten en castellà no és tan difícil.

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Jo encara que no comento sempre, també m'he llegit gairebé tots els articles del blog, i també, com el meu predecessor puji, tinc debilitat pels escrits en què parles de parlar en català en la vida quotidiana, tant a Catalunya com a València i, si haig de triar un dels articles, triaria el de ¿Y usted le llama "carrer"?. Felicitats i molts d'ànims. Ets una inspiració per als qui volem lluitar per l'ús del català.

Onset ha dit...

M'agraden tots els posts que has fet :-) Si haig de triar un post em quedo amb 'Un accident'. Moltes felicitats. A plantar fuerte.

Xavi ha dit...

felicitats! a mi m'agradaria que hi haguessin més post! em quedo amb el bloc sencer.

salut!

Anònim ha dit...

felicitats bloC, juajuajuajua

DL ha dit...

Triar sempre és difícil. Però jo em quedaria amb aquell post de febrer titulat Fora! (?). Escanejaven un exam on prescindies de la lletra muda, a l'occitana.

優次 (Yuji) ha dit...

Per molts anys! (com diu en Sheikah, perquè aquesta paraula me la va ensenyar ell fa temps xD)

M'agrada molt els teus escrits. A sobre, són sempre molt educatius i ho fas de manera senzilla i sens haver de fotre-hi coses del parlar dels filòlegs i fer tot complicat ^^

El meu post preferit ha estat un de l'aeroport a Alicant. No em recordo de quan és, però suposo que deus saber quin és ;) O aquell de l'estranger a qui l'expliques com arribar a qualque lloc i accepta perfectament que li parlessis en català...

Berenguer ha dit...

A mi lingüista, m'agradaria que ens parlessis més sovint d'altres moments teus de "deslingüització". Perquè en aquest temps n'hauràs gaudit de més d'un, espero!

Anònim ha dit...

Eiiii!!! M'uneixo a les felicitacions !!!!! I pel que fa al no. 1 del rànquing, crec que em quedo amb "Y usted le dice carrer?" pq és un exemple de catalanisme més desitjat, amb somriure i sense mala llet!!!
salutacions des de Varsòvia!!!!!!!!

Xavi ha dit...

Acabo de descobrir aquest bloc que no coneixia. Està molt bé, tot i que en alguns moments potser "un pèl paranoic". I ho dic sense ànim d'ofendre eh! Suposo que és normal això en una fil·lòloga.
Jo sóc el primer en estirar-me dels cabells amb segons quines invencions lingüístiques que et trobes pel carrer, però més val mirar-s'ho des del costat positiu i valorar la voluntat que es té rotular en català.

Salut!

Anònim ha dit...

Per molts d'anys ..uf no te puc dir quin es el post...vaig riure molt amb la saga valenciana i ara no record el títol..era aquell de les traduccions de l'alberg va ser molt bo.
moltes gràcies per aquest any i felicitats de nou pel teu aniversari.

llenguaddicta ha dit...

HOLA A TOTHOM: Us convido a participar en la redacció d'un contra-manifest (per la llengua única) que trobareu penjat al meu blog. El text surt d'un comentari que un lingüista anònim ha deixat en el meu blog. Creiem que va sent hora que els lingüistes hi diguem la nostra.

Anònim ha dit...

Bon aniversari! Ja et vaig dir en una altra entrada que el teu blog m'agrada molt :P. M'he repassat tots els posts i el que més m'ha agradat a estat el de "La tàctica del somriure" :D cal aplicar-ho sempre! Sobretot si ens fan descompte :P. A reveure!

Anònim ha dit...

El de "Com n'hem de dir" :-) Potser perquè la temàtica amorosa m'interessa especialment. Bones vacances i enhorabona!

Faralai

Claudi ha dit...

A mi m'agraden els posts sociolingüístics, els de faltes als cereals i a la carta dels restaurants... els trobo repetitius.
Tot i que fas bé de queixar-te i fer-ne burla d'això.

Endavant Anna! segueix amb la teva feina!

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Enhorabona pel primer any de blog.

Si haig de triar també voto pel de "fonètica per principiants" i no només s'hauria de treballar-la a ESO, sinó a Cicle Superior de Primària.

Fa mesos que segueixo el teu blog, cosa que té mèrit ja que sóc molt d'anar espigolant per aquí per allà.

A reveure
A mos veure ( a l'agost m'hi passo per l'Alguer i s'ha d'anar practicant )

Rafel

Anònim ha dit...

hola, em sume a les felicitacions de totes les persones presents! ;)

com que em vaig incorporar a la lectura del teu bloG :) fa relativament poc de temps, optaré per triar una de les últimes entrades; en concret la del tren a Gandia [que per proximitat geogràfica, també m'arriba més].

que en siguen molts més d'anys!!!
salut!

Anònim ha dit...

Enhorabona i endavant!
Gent com tu, ens cal, les Ben plantades del segle XXI (i del XXII, XXIII i vinga'n!)!!!
A mi em va fer prou patxoca quan et vas quadrar davant el Martínez-Sistach, si n'he de dir un.
Salut i molts d'anys!

Roger T. ha dit...

Jo sens dubte triaria el post sobre la nena confirmada en què expliques que vas fer parlar en català el Sistach. Des de llavors, ets la meva heroïna i t'he posat un link al meu bloc. No hi poden haver més catalanes (i també catalans, clar) com tu, collons?? (em disculpo si molesto algú, m'estic explaiant...)

Anònim ha dit...

Primer de tot, FELICITATS per l'any de vida del Do de Llengua. I ara, la parrafada: Arran d'una xerrada que vas oferir als Juliols UB i que em va encantar, i de les quatre frases que vam intercanviar al final de la sessió, miro quasi diàriament el teu blog. Et deixo aquí un link que de ben segur t'agradarà: http://ulldepoll.cat/uploads/2008/07/psc.jpg
Segueix així.M'encanta el blog.
Ah, i si vols i tens temps, entra a www.aixotoca.cat i recordaràs la cara que faig.Una abraçada.

lespiell ha dit...

Voto per la caiguda de les hacs! Però em costaria trobar un post que no m'agradés, sincerament. Felicitats i per molts anys! :D

Santi ha dit...

Acabo de descobrir aquest blog i m'ha agradat, el seguiré.
Felicitats per l'any

Esteve Cardús ha dit...

Per molts anys! Cada un dels textos és fantàstic, i la corresponent tirallonga de comentaris atrapa des del primer moment. Els escrits que més m'han atret han estat els irònics i sempre gaudeixo rellegint els antics. Aquest blog enganxa! Bon estiu.

Joana ha dit...

Arribo tard. Felicitats per aquest any!!!!. T'he seguit d'aprop. Recordo un sobre " Atracció lingüística". Allò de que ens atrauen les persones per com parlen...

una lingüista ha dit...

JOANA: Ah, sí, aquest va ser dels primers!!

una lingüista ha dit...

MOLTES GRÀCIES A TOTS!!