dilluns, 5 de juliol del 2010

Contradiccions

Contradicció és, diria jo, que passejant per l'Eixample trobis que t'anuncien segons què en català:



I contradicció és també, diria jo, que en un poblet del País Valencià, de la terra de les nespres, t'anunciïn segons què en castellà:

Per sort, ja fa temps que vaig aprendre que en aquest país nostre hi abunden, les contradiccions.

10 comentaris:

sandrellop ha dit...

Totalment cert XD

Aleix ha dit...

Mira, sense saber-ho, justament avui he dedicat una entrada a la Barcelona contradictòria. Vivim envoltats de sense-sentits, oi?

Alyebard ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Alyebard ha dit...

Sí, però a encara que demanin la passió per colors aliens l'anunci és en català i d'una multinacional. I els de la barraqueta, és la diglòssia de l'esclau que s'escampa pel sud com una taca d'oli. De fet, què és la vida sense contradiccions?

Claudi ha dit...

Tan de bo els alemanys ens donin alguna alegria...

Rovellat ha dit...

Veig pels teus posts que vens prou a sovint per terres valencianes i supose que si la situació de la nostra llengua et pareix greu a Catalunya ací en tindràs per a rebentar varies vegades. Tot i això he pogut adonar-me'n que entre els joves hi ha un augment de l'interés, cada vegada més evident, respecte a la nostra cultura i la nostra llengua.

P.S: Supose també que amb els teus viatges hauràs pres contacte amb el fenomen del Blaverisme. Cada vegada més en decadència però que encara té al seu si un jovent nombrós.

P.S: Has estat a Guadalest? Poble bonic on els hi haja, i malgrat la seua grandària té diversos museus, el més cridaner el de la tortura. Te'l recomane!

Speaker ha dit...

La primera foto sobta, no es pot negar (just anit feia un apunt sobre la selecció), però almenys està en catalpa. Sobre la segona: lamentablement és molt normal que les botigues valencianes tinguen el nom en català de manera simbòlica, però la informació del que es ven està en castellà. Tanmateix, hi ha excepcions.

Unknown ha dit...

Molt bon ull, lingüista. Es veu que els de màrqueting del Mcdonalds ho tenen estudiat...
Ara bé, a mi no em trobaran en un dels seus restaurants. En canvi, comprant unes bones nespres, potser sí!

Anònim ha dit...

Almenys han tingut l'elegància d'escriure "botiga" en comptes de l'horrorós "tenda".Estic totalment cert que no es pot tenir tot. Jes

Anònim ha dit...

També s'ha de dir que els colors de la bandera espanyola també són els meus colors: vermell i daurat, els colors de la senyera. Ara, no sé per què però si es posen 4 pals sobre el fons daurat queda meravellós, i si en canvi es prenen dos pals vermells amb només una línia daurada enmig, fan venir caguera... ;-) Potser es referien a això, els senyors del McDonalds? :-P